Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Viktigt att parken är kvar”

Politikerna får frågan.

Björn Abelson (S), andre vice ordförande i byggnadsnämnden.
Ska folkparksbyggnaden vara kvar?
– Det vore ett vettigt alternativ med kulturhus. För oss socialdemokrater är det heligaste inte att Folkparken blir en kulturbyggnad, utan att parken inte exploateras.
– Frågan är om det inte kostar mer än det smakar att plocka bort byggnaden. Redan för många år gjordes en uppskattning att det skulle kosta mycket att riva, det är väldigt mycket betong.
– För ett par år sedan var det en lösning på gång med kulturhus och förr eller senare måste det göras något ordentligt. Det viktiga är att parken i sig är kvar och som det är nu står byggnaden och förfaller.
– Vi vill i första hand ha ett kulturcentrum, men i andra hand kan vi tänka oss att man försöker göra något mindre med parken och vara beredd att riva delar av byggnaden.
Christer Wallin (M), ordförande i byggnadsnämnden.
Ska folkparksbyggnaden vara kvar?
– Det är svårt att hitta en vettig användning av huset och det blockerar i så fall parkens utveckling. Det skulle vara bra att få bort byggnaden som är i dåligt skick och aldrig kom till användning som det var tänkt.
– Jag tror det är bäst att ta bort huset helt och hållet. Det skulle bli mycket mer grönyta och park. Jag förstår oron för dem som bor där, men det är därför vi lyssnar och ser över alternativen. Alternativet att inte göra något finns inte, vi har en gällande översiktsplan som säger att vi måste kunna förtäta.
– Vi vill bygga varsamt och sparsamt. Folkparken i sig kan bli mycket större om man vill.
Gå till toppen