Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Varför heter det Helldorado?

Mats Stoltenberg, festivalgeneral för Helldorado i Trollsjöparken i Eslöv den 7 september.

Bild: Foto: privat
– Vi tänkte på Eldorado, som beskrivs som ett paradis. För att få lite rockkänsla satte vi ett H framför.
Vilka band spelar?
– Hittills har vi bokat in femton och de största är Fatal Smile, Sister Sin och Warner Drive. Vi hoppas att det ska komma något mer större band.
Hur många lokala band framträder?
– Ett band kommer från Eslöv men vi har flera skånska band med.
Det här är andra gången du är med och arrangerar. Hur väcktes idén?
– Vi satt några kompisar och snackade om att det behövs fler spelplatser. Vi ville lyfta fram lokala band och visa upp dem för en bredare publik. Vi la ut en fråga på Facebook för att se om det fanns intresse och efter det exploderade det.
– Det här har vuxit från en kompisspelning till något annat och vi har bestämt oss för att satsa större. Vi får förfrågningar från band från sju, åtta länder.
– Helldorado är ingen renodlad hårdrocksfestival. Vi har med allt från rockabilly till trash metal. Vi vill visa hela bredden.
Vilka förändringar har ni gjort sedan i fjor?
– I fjor var det gratis, men i år tar vi inträde till ett inhägnat område där vi har öl- och vinförsäljning. Vi kommer också att ha två scener och fler band.
– Förhoppningsvis får vi ett överskott som oavkortat går till nästa års festival.
Du är trummis i Appetite som representerar Eslöv på festivalen. När började du lyssna på hårdrock?
– Jag var väl tolv, tretton år när jag upptäckte den här musiken och sedan har jag stannat där, det känns rätt. Den första hårdrocksplatta jag köpte var ”Killers” med Iron Maiden.
Gå till toppen