Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bråk inför toppmötet

Ett flertal polispatruller fick rycka ut till Lilla Torg efter att ett större bråk ägde rum mellan fotbollsfans på lördagskvällen.

– Vi har identifierat AIK:are, Malmöfans, Helsingborgare och även några danskar som ska ha deltagit i bråket, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl på Skånepolisen.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska ett antal fotbollssupportrar ha stött på varandra på Lilla Torg varefter någon form av rusning ägde rum. Enligt polisens uppgifter skulle en man ha skadats samband med det och förts till sjukhus med ambulans. Men när en patrull skickades till sjukhuset kunde de inte hitta någon skadad person.

Vid ett-tiden fick polisen rycka ut till Möllevångstorget sedan nya sammandrabbningar mellan fotbollssupportrar hade rapporterats in.

En person som jobbar vid Lilla Torg blev vittne till den första sammanstötningen.
– Jag såg en svärm av människor som sprang och stolar och cyklar och flaskor flög.
– Ett gäng kom från Larochegatan och det andra kom nerifrån Stortorget och så stötte de ihop på torget, säger vittnet. 

Ett stort antal personer omhändertogs på grund av berusning eller att de betedde sig stökigt enligt polisen. Åtta danska fotbollssupportrar som omhändertogs skjutsades tillbaka över Sundet.
– Många AIK:are har varit och festat i Köpenhamn över dagen, men vi har inte fått några rapporter om att de ska ha ställt till några problem där, säger Hans Nilsson.
Polisen spärrade av ett hotell i centrum där ett flertal AIK-fans bor efter bråket.
Uppgifterna om hur många som deltog i bråket varierar. Enligt Hans Nilsson rör det sig om minst ett 40-tal personer.
En timme efter bråket hade polisen ett tiotal patruller samt även beridna styrkor på plats vid Lilla Torg och Stortorget samt ett större antal bilar som cirkulerar runt i centrum. Poliserna på plats har även visiterat ett stort antal personer.

Ett stort antal AIK-fans befinner sig just nu i Malmö inför morgondagens allsvenska toppmöte med MFF.
Gå till toppen