Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Ofere tar ny sats i Trelleborg

Efter ett proffsäventyr som började med succé och slutade med en tvångsnedflyttning har Edward Ofere hittat tillbaka till svensk fotboll.
– Jag är tacksam för den här chansen, säger den 27-årige anfallaren.

Vångavallen har blivit Edward Oferes nya hemmaplan. Han känner sig inte som någon stjärna utan bara som en i laget. ”Jag har mina kvaliteter och de andra har sina”, säger han.Bild: Lars Brundin
Efter en tung start i division 1 södra har Trelleborgs FF vaknat till liv och hoppet om en uppflyttningsplats lever.
När höstsäsongen drar igång på söndag har laget förstärkt med nigerianen Edward Ofere med förflutet i Malmö FF.
Debuten i TFF-tröjan gjorde han i en träningsmatch i fredags mot Vestsjälland. Han blev mållös, men imponerade både på tränare och medspelare.
– Han var förvånansvärt bra. Det är en spelare som även banar väg för andra och han kommer avlasta Linus Olsson, säger tränaren Anders Grimberg.
Sommaren 2010 lämnade Edward Ofere MFF för Lecce i Serie A. I Italien fick han en flygande start på proffskarriären. I sin första match från start gjorde han mål och blev matchvinnare.
– Det blev mitt genombrott. Jag fick spela mycket efter det, visade vad jag kunde och gjorde ytterligare ett par mål, berättar han.
Sedan blev han skadad och missade slutet på den första säsongen. Andra året blev tyngre. Ofere fick mindre speltid och besvärades även av skador.
Laget föll ur Serie A och degraderades sedan till Serie C sedan det kommit fram att klubben var inblandad i en uppgjord match.
– Jag var skadad och spelade inte den matchen. Ett par dagar efter matchen kom det fram att den var ”fixad”. Det fanns misstankar även kring andra matcher, men inga bevis. När serien var slut hamnade vi på nedflyttningsplats till Serie B, men tvångsnedflyttades till Serie C.
Ofere valde då att bryta sitt kontrakt och hoppades kunna starta om i Championship med Millwall, men övergången löstes aldrig och han stod i vintras utan klubb.
– För att kunna hålla mig i form valde jag att flytta till Malmö. Jag bodde här länge och det känns som hemma för mig. Mina nära vänner bor här och jag gillar staden, säger han.
När hans agents och Anders Grimbergs vägar korsade uppstod möjligheten att starta om karriären i Trelleborgs FF.
– Jag kommer göra mitt bästa här och vill ta TFF tillbaka. Själv hoppas jag hitta rätt igen och ta mig tillbaka till toppfotbollen.
Han drömmer om att flytta utomlands igen. Till skillnad från många andra spelare är USA ett av länderna som finns högt upp på listan.
– Det är en annan kontinent och jag skulle tycka det var intressant att uppleva deras fotboll och ”lifestyle”, säger han.
Men innan det blir ett nytt äventyr väntar omstart i söderettan mot Trollhättan.

Edward Ofere

Ålder: 27 år.
Bor: I Malmö.
Position: Anfallare.
Klubb: Trelleborgs FF.
Tidigare klubbar: Lecce (2010–2012), Malmö FF (2005–2010), Enugu Rangers(–2005).
Gå till toppen