Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Sabouné redo för fullformat

Ola Salo var Lundaartisten Nicole Sabounés coach i talangjaktsprogrammet ”The Voice”. Nu har han blivit hennes mentor och hennes musik spelas på radio. På söndag börjar hon spela in sitt debutalbum.

I tv-programmet The Voice åkte Nicole Sabouné ut i semifinalen men hon fick kontakt med Ola Salo, en av domarna, vilket har hjälpt henne en bra bit på vägen mot det stora genombrottet.Bild: Sandra Henningsson
Tv-programmet The Voice på TV4 blev ingen tittarsuccé, men över en halv miljon tittare såg ändå Nicole Sabouné framföra låtar av Florence and the Machine och Kate Bush på fredagskvällarna förra våren.
Dessutom fick hon kontakt med Ola Salo, som var en av programmets fyra coacher.
Nicole Sabouné hade blivit uppmuntrad av sin dåvarande sångpedagog att söka till programmet och tänkte att hon kunde åka dit och se hur det skulle gå. Och så visste hon att Ola Salo skulle vara med.
– Han var en förebild för mig när jag var liten och han är en av få svenska artister som jag har kunnat identifiera mig med, säger hon över en fika på Café Arimans uteservering i Lund.
Hon är född i Sölvesborg, men sedan hennes pappa flyttade till Lundatrakten när hon var sju år gammal har hon tillbringat mycket tid här. Efter högstadiet flyttade hon ner och gick på Lunds dans- och musikal- gymnasium.
Nu bor hon i Stockholm för att vara ”i händelsernas centrum”, men är tillfälligt i Lund på semesterresa genom Skåne.
– Jag har bott här sedan jag var liten och alltid haft Lund som min fristad. Det är den stad jag kallar min hemstad, säger hon.
I ”The Voice” hamnade hon i Ola Salos lag och kom så långt som till semifinal. Efter det har samarbetet fortsatt och idag fungerar han som hennes konstnärliga bollplank. De har också skrivit låtar ihop.
– Det har alltid känts naturligt med Ola. Jag har hela tiden känt mig som hans vän och han har lärt mig väldigt mycket, säger hon.
Hon har också skrivit flera låtar tillsammans med Nicklas Stenemo från Melody Club och Kite.
– Jag trivs väldigt bra med att skriva och bolla saker med andra, för då får jag en ganska stor distans till vad jag gör och ser det lite mer utifrån. Jag gillar det arbetssättet, säger hon.
Hon har än så länge släppt tre singlar. ”Conquer or Suffer” var en av de mest spelade låtarna på P3 i våras och just nu hörs ”I Surrender”. Musiken är postpunk med popinslag och influenserna kommer från 70-talet och tidiga 80-talet i England och USA.
På söndag går hon och bandet, där Nicklas Stenemo ingår, in i studion för att spela in låtarna till debutalbumet, som ännu inte har något släppdatum.
– Det är väldigt spännande. Jag har ingen aning om vad jag ska förvänta mig eller vad som ska hända. Men det känns jättebra! Jag är väldigt stolt över det vi redan har fått fram, så det kommer att bli härligt att det får ännu mer liv.
När albumet är klart vill hon ut och spela. Hittills har hon framträtt på bland annat Emmabodafestivalen, Stockholm Pride och Umeå Open.
– Jag vill spela väldigt mycket live, sen vill jag så klart släppa albumet och att jag ska känna mig stolt och nöjd över det. Jag vill bara vara glad tror jag.

Nicole Sabouné

Nicole Sabouné är 22 år och bosatt i Stockholm. Hon är född i Sölvesborg och uppvuxen både där och i Lundatrakten. Deltog i talangjaktsprogrammet The Voice på TV4 förra året. Aktuell med singeln ”I Surrender” som spelas på radio.
Gå till toppen