Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Femtio nyanser av 2013

Sensommaren är en trendspaningens tid. Vi riktar blicken mot samtiden och undrar vad som väntar runt hörnet. Vad pratar vi om runt fikaborden i höst?

Sydsvenskan spanar in i framtiden.Bild: Arkivfoto: Felipe Dana / AP
Hipsters låtsas att de känner mig, right / drar i mina kläder som en NHL-fajt."
Till Linda Piras toner kommer en blomsterbeströdd porslinsbricka på propeller svävande genom luften. Din dejt med den hippa pottfrillan plockar av er beställning: en svalkande mugg kaffe till dig, en Safer Sex on the Beach till hen själv.
Med viss ansträngning hivar ni upp varsin tegelsten ur fickan och trycker "stäng av". Afterworken kan börja. Ni inleder med att nöjt konstatera hur ni smet från jobbet redan vid lunch. Du fortsätter att skryta lite förtäckt om hur du maskat under morgonmötet genom att följa Pewdiepies senaste zombieäventyr i nya "Walking dead".
Snacket fortsätter med gårdagens NFL-match och era senaste biologikurser från Stanford och Berkely. Så kastar ni en blick ut mot den starkt lysande kometen på hösthimlen utanför fönstret. Kvällen avslutas med väsentligheterna: rymden och döden.
Känner du igen dig i kristallkulans spegling? Som tur är bjuder framtiden på ett smörgåsbord av trender att omfamna, analysera eller förkasta. Frågan är hur bra redaktionens kristallkula fungerar. Tyck till i kommentatorsfältet här nedanför.

TEKNIK
Phablets
1. Sommaren 2013 är surfplattan och den smarta telefonen din bästa strandvän. Tack vare dem har många av oss skippat kalendern, kameran och klockan i väskan. Nu är det dags för nästa steg – det är inte en "phone" och inte en "tablet" – bakom hörnet väntar en phablet.
En överdimensionerad telefon, eller en liten surfplatta? Hursomhelst så är det en allt-i-ett-pryl. Fördelarna är säkert många, men var beredd på att uppdatera garderoben. Klädkedjorna har börjat tillverka jeans med större fickor för att anpassa sig till den nya trenden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen