Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

TFF-straff värd tre poäng

Trelleborg tycks ha hittat formen lagom till höstspurten i division 1-fotbollen. Söndagens uddamålsseger i Trollhättan innebär att Trelleborg parkerar på andraplatsen i tabellen.

Tränaren Anders Grimberg var nöjd efter insatsen i Trollhättan.
- Svårt att plocka fram någon individuell spelare idag. Vi fungerade jättebra som kollektiv. Det var stabilt över hela ledet.
Trelleborgs målsättning i höst blir givetvis att försöka ta steget upp i Superettan igen. Trelleborg har också knappat in på ledande Husqvarna i tabellen. Matchen bjöd bara på en fullträff men som Anders Grimberg fortsatte.
- Vi kunde gjort fler mål. Trollhättan hade egentligen bara ett riktigt bra måltillfälle och den chansen kom direkt i matchupptakten.
Trelleborgs mål kom precis före pausvilan. Edward Ofere svarade för en bra prestation när han gjorde en attack in i straffområdet. Ofere blev kapad och Zoran Jovanovic satte straffbollen säkert i nät.
- Mitt första straffmål den här säsongen. Annars har Linus Olsson skjutit straffarna men han var avstängd mot Trollhättan. Det blev en säker straff förresten. Målvakten satsade i fel hörn och jag kunde sätta straffen i andra hörnet.
Tränaren Anders Grimberg ser fortsättningen an med gryende optimism.
- Vi hade en jättebra bänk idag. Ändå behövde jag bara göra två byten i slutminuterna. Med andra ord har vi i stort sett alla spelare friska. Det hade vi inte i våras. Det kommer att vara en plusfaktor för oss i resten av höstmatcherna.
Gå till toppen