Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sverige klart för EM-final

Det svenska U17-landslaget tog sig till EM-final genom att sensationellt besegra Danmark i semifinalen med 30-28 (14-14).

Förbundskaptenen Ola Månsson.Bild: Arkiv: Björn Olsson/Scanpix
Matchen var, som resultatet visade, jämn men där Danmark till en början hade initiativet.
- Sedan svänger ju matchen hela andra halvlek. I deras lag är det ju bara mittsexor och högernior som avslutar och gör något. Men vi har hela laget med oss, vi har avslut från högersexor och vänstersexor, vi har avslut från linjen och vi har avslut från niorna. Till slut blev vi lite bredare, medan de bara blev smalare och smalare och mindre och mindre spelare som vågade, säger förbundskaptenen Ola Månsson till handbollsförbundets hemsida.
Efteråt ville han ge alla stor del i framgången.
- I dag var det en lagtriumf. Vi slår inte Danmark om vi inte gör det som lag. Det har vi ingen chans att göra.
Från Lugi finns två spelare med i laget, Hanna Blomstrand och Julia Bardis, som i morgon, söndag, är redo för Ryssland i finalen.
- Hanna Blomstrand gjorde en fantastisk match igen, både framåt och bakåt. En otrolig prestation. Jag har vetat att hon är bra, och att det finns mer att ta av. Idag var hon riktigt, riktigt bra, säger Ola Månsson till handbollsförbundets hemsida.
Gå till toppen