Malmö

11-åring dog när glasdörr gick sönder

En elvaårig flicka avled under söndagseftermiddagen efter att ha fått delar av en glasdörr över sig. De anhöriga har erbjudits krishjälp från Malmö stad och flickans skola har beredskap inför måndagen.

Enligt polisen inträffade olyckan när det ringde på dörren i flickans hem. När hon skulle öppna dörren sprang hon in i en glasdörr inne i huset som gick sönder och sprack.
– Hon avlider till följd av skärskador, säger Nils Norling, informatör på Skånepolisen.
Olyckan ska ha inträffat under ett barnkalas, skriver Kvällsposten. Polisen betraktar det som ett dödsfall utan någon misstanke om brott. Flera personer fanns i villan i Bunkeflostrand men ingen annan ska ha skadats.
– Det är en extremt tragisk olycka, säger Nils Norling.
Larmet kom in till polisen vid halv tretiden och flickans anhöriga fördes senare till sjukhus där de erbjöds olika former av stöd.
– De har fått hjälp, säger Rickard Pettersson, chef för individ- och familjeomsorg och ansvarig för krisstöd i stadsområde Väster.
Av hänsyn till den drabbade familjen vill han inte kommentera vilken sorts hjälp kommunen bistår med.
När olyckor eller kriser inträffar är rutinen att räddningstjänsten eller polisen ska kontakta "tjänsteman i beredskap". Det är en jourtjänst som är igång dygnet runt och den ansvarige bedömer hur hjälpbehovet ser ut. I nästa steg kontaktas personal i stadsdelen där de drabbade bor.
– Man anpassar insatsen efter de behov som finns. Det kan ändras från timme till timme eller från dag till dag. Det är en ansträngande krisprocess som man går igenom, säger Rickard Pettersson.
Det kan röra sig om samtalshjälp för att komma igenom krisen och få livet att fungera igen men också hjälp med det rent praktiska.
Enligt Rickard Pettersson har flickans skola informerats om vad som har hänt och det finns beredskap för att ta hand om klasskamrater och andra elever under måndagen. Även representanter från kyrkan kommer att finnas på plats.
– Vi kommer vara där som en stöttande resurs, säger Berth Löndahl, kyrkoherde i Bunkeflo församling, som kommer att hålla Strandkyrkan öppen under måndagen.
– När en sådan här sak händer känner man en sorg djupt ner i sin kropp. Det är det värsta som kan hända när ett barn dör.
Gå till toppen