Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Lugis Blomstrand EM-mästare

Med fem mål i finalen var Lugis Hanna Blomstrand en av de stora matchhjältarna när Sveriges U17-landslag på söndagen blev Europamästare i Gdynia.

De ställde till med en praktskräll när de slog ut storfavoriterna Danmark i semifinalen. I finalen kände laget ingen press och kunde spela ut sitt fulla register och besegra Ryssland med 26–24 (13–12).
– Vi hade redan uppfyllt vår målsättning och därför gick vi bara in och körde på. Vi hade inget att förlora och trampade gasen i botten direkt, sa Hanna Blomstrand.
Sveriges taktik var att ha en kompakt defensiv och aldrig släppa iväg Ryssland. Hela första halvlek följdes lagen åt i målprotokollet.
– Det märktes att Ryssland blev nervösa när de inte lyckades gå ifrån i någon ledning. Efter ungefär 40 minuter började de ta stressade avslut och då kunde vi istället skaffa oss ett par måls ledning, sa Hanna Blomstrand.
Sverige gick upp i ledning 21–18 och släppte aldrig den.
Guldfesten hölls i en nattklubb i källaren på Sveriges hotell i Gdynia.
– Det blir mycket dans, skoj och glädjeskrik i natt och sedan belönar vi oss med att inte gå till skolan imorgon, sa Hanna Blomstrand när hon var tillbaka på hotellet.
I guldlaget fanns också Lugis Julia bardis och Ellinore Johansson. Båda spelade i finalen.

Handboll

Final U17-EM, damer
Sverige 26 (13)
Ryssland 24 (12) 
Gå till toppen