Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Trelleborg tappar mark

Trelleborg–Sylvia 2–4 (1–1).

Bild: Foto: Scanpix
Toppmötet mellan Trelleborg och Sylvia slutade med bortaseger. Förlusten innebär att Trelleborg tappar mark i toppstriden. Tränaren Anders Grimberg försökte gjuta mod i spelarna efter matchen:
– Positivt att det återstår så många matcher av serien. Hade den här förlusten kommit i sista omgångarna hade det varit värre.
Trelleborg har annars gått som tåget i höst och knappat in på serieledarna Husqvarna. Förlusten nu innebar att även Sylvia passerade i tabellen.
– Det är bara att ta nya tag, nu gäller det att ladda för derbyt mot Lund i nästa omgång, sa Anders Grimberg.
Edward Ofere, tidigare i Malmö FF, debuterade mot FC Trollhättan i förra omgången. Nu gjorde han stor succé genom att göra både 1–0- och 2–1-målen.
– Det var snygga mål av Ofere. Vi gör 2–1 tio minuter in i andra halvlek, men tyvärr kvitterade Sylvia bara två minuter senare, sa Anders Grimberg.
Sylvia kunde också ta ledningen och Trelleborg gick ner på en trebackslinje för att få större tryck framåt. Det var inte långt ifrån att man fått till en turnering när bortalagets målvakt tvingades göra en prakträddning på Egzon Sekiracas jätteskott på volley fem minuter före slutet. Istället kunde Sylvia kontra in slutresultatet 4–2.
– Vi gjorde en väldigt bra första halvtimme, sedan tappade vi en del av spelet. Det jag är mest missnöjd över är bjudningarna i försvarsspelet. Vi hade ett dåligt markeringsspel på flera av baklängesmålen, sa Anders Grimberg.
Gå till toppen