Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mångsidig sångerska pluggar till lärare

Idde Schultz bana inom musiken har varit allt annat än enformig. Just nu tonsätter hon och artisten Sulo Karlsson diktantologin ”Fem unga” från 1929. Dessutom pluggar hon för att få gymnasielärarbehörighet i musik.

Med åren tycker Idde Schultz att hon har blivit både säkrare och bättre på att sjunga. ”Det roligaste är att tolka andras låtar. När jag har en ny text prövar jag mig fram till hur jag skulle kunna sjunga den. Känslan och uttrycket är viktigt”, säger hon.Bild: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Vi träffas på Café Manhem i Aspudden, som är ett av Idde Schultz favoritfik. Hon berättar om det senaste musikprojektet med diktantologin ”Fem unga”, som också kommer att bli det femte albumet som hon och artistkollegan Sören ”Sulo” Karlsson gör ihop. Hittills har de tonsatt elva texter, och fler lär det bli.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen