Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De ska maxa Youtube

”Tv på ett nytt sätt” – har ni hört den klyschan förut? Nu är det dags igen, och kanske är det lite mer sant den här gången.

De fyra bakom United Screens är (från vänster) Jan Zachrisson, Oscar Höglund, Malte Andreasson och Stina Honkamaa Bergfors.Bild: Foto: Samir Soudah
Idén föddes på flera håll samtidigt. Malte Andreasson jobbade på TV4 sedan många år, och fascinerades allt mer över utvecklingsmöjligheterna på internet för rörlig bild. I en annan del av Stockholm fanns Stina Honkamaa Bergfors, då svensk chef över Google, och kunde följa häpnadsväckande statistik för Googleägda videosajten Youtube: på fem år har det webbaserade tittandet på rörlig bild ökat trettio gånger om. Och så fanns Jan Zachrisson och Oscar Höglund, båda med erfarenhet från produktionsbolag inom både tv och musik.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen