Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nytt vargangrepp i Skåne

Vargens härjningar fortsätter i Sydostskåne. Natten till tisdagen dödades fem får i närheten av Christinehof. Skadorna tyder på att fåren dödades av en varg.

Här, i närheten av Christinehofs slott i Tomelilla kommun, skedde det misstänkta vargangreppet natten till tisdag. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.Bild: Foto: Johan Bävman
– Fem får är döda och tre svårt skadade. Ytterligare några får rymde i samband med angreppet, säger Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen sedan han besiktigat skadorna.
I samma trakter gick vargen till attack vid fem skilda tillfällen i början av augusti. Därefter blev det glesre med vargrapporter, men i helgen observerades varg av två personer i Hagestad och Nybrostrand.
Naturvårdsverket gav i augusti klartecken på skyddsjakt på den glupska vargen. Vargjakten har dock ställts in sedan beslutet överklagats till Förvaltningsrätten i Stockholm, som på torsdag eller fredag fattar beslut i frågan.
Gå till toppen