Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt vargangrepp i Skåne

Vargens härjningar fortsätter i Sydostskåne. Natten till tisdagen dödades fem får i närheten av Christinehof. Skadorna tyder på att fåren dödades av en varg.

Här, i närheten av Christinehofs slott i Tomelilla kommun, skedde det misstänkta vargangreppet natten till tisdag. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.Bild: Foto: Johan Bävman
– Fem får är döda och tre svårt skadade. Ytterligare några får rymde i samband med angreppet, säger Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen sedan han besiktigat skadorna.
I samma trakter gick vargen till attack vid fem skilda tillfällen i början av augusti. Därefter blev det glesre med vargrapporter, men i helgen observerades varg av två personer i Hagestad och Nybrostrand.
Naturvårdsverket gav i augusti klartecken på skyddsjakt på den glupska vargen. Vargjakten har dock ställts in sedan beslutet överklagats till Förvaltningsrätten i Stockholm, som på torsdag eller fredag fattar beslut i frågan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen