Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Sjögran får plats i landslaget

Förbundskaptenen Pia Sundhage ger 36-årige Therese Sjögran nytt förtroende när landslaget ska kvala till VM i Kanada.

Bild: Arkiv: Adam Ihse/Scanpix
Det fanns två debutanter och få överraskningar i Pia Sundhages trupp till VM-kvalmatchen mot Polen i Malmö den 21 september.
Men det som väckte störst intresse var uttagningen av veteranen Therese Sjögran och placeringen av Antonia Göransson som back.
I förbundskaptenens tankar fanns främst nuet i tankarna när tog ut Therese Sjögran.
– Både med Sjögran och Sara Thunebro kommer jag att föra samtal om hur de ser på framtiden. Men nu kan vi inte bara tänka på vilka spelare som vi kan ha vid ett VM i Kanada. Vi är inte där än, förklarade Pia Sundhage och menade samtidigt att föryngringsprocessen är en svår balansgång.
Therese Sjögran uppskattar att vara tillbaka i truppen.
– Jag har inte tänkt så mycket på framtiden i landslaget. Jag har kontrakt med LDB över nästa år och därefter vet jag inte hur det blir. Kroppen känns pigg och allt går bra nu. Det är roligt att spela fotboll, säger hon.
För att spetsa till konkurrensen på Sara Thunebros position som vänsterback vill förbundskaptenen omskola Antonia Göransson.
– I EM var hon mittfältare, men vi letar vänsterfötter och har valt att pröva Antonia. Vi gillar att utmana oss själva och vi vet att hennes vänsterfot och fysik räcker till och nu återstår det att se om hon kan läsa spelet tillräckligt bra, förklarade Pia Sundhage.

Landslagstruppen mot Polen

Här är Pia Sundhages trupp till den inledande VM-kvalmatchen mot Polen den 21 september:
Målvakter: Kristin Hammarström, Göteborg, Hedvig Lindahl, Kristianstad, Malin Reuterwall, Umeå.
Försvare: Nilla Fischer, Wolfsburg, Antonia Göransson, Potsdam, Amanda Ilestedt, Malmö, Lina Nilsson, do, Charlotte Rohlin, Linköping, Jessica Samuelsson, do, Sara Thunebro, Tyresö.
Mittfältare och anfallare: Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain, Marija Banusic, Kristianstad, Lisa Dahlkvist, Tyresö, Caroline Seger, do, Hanna Folkesson, Umeå, Jenny Hjohlman, do, Emmelie Konradsson, do, Marie Hammarström, Göteborg, Olivia Schough, do, Sofia Jakobsson, Chelsea, Lotta Schelin, Lyon, Therese Sjögran, Malmö, Josefine Öqvist, Montpellier. (TT)
Gå till toppen