Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Trelleborg närmar sig toppen

Toppmötet i division 1 Södra bjöd på flera missade frilägen för TFF, kraftig slutpress från Husqvarna och ångest på sidlinjen, men det var vanliga hörnor som avgjorde matchen.

Trelleborgs FF jublar över 2–0-målet hemma mot Husqvarna i division 1 södra.Bild: Foto: Claes Nyberg
– Det är tur att min fru är distriktssköterska så att hon kan ta hand om mig efteråt, suckade tränaren Anders Grimberg.
Nyss hade han, på övertid, fått se målvakten Fredrik Persson rädda ett skott på mållinjen från Husqvarnas centertank Michell Haidari.
– Jag föll framåt, körde ner knät i marken och fick ont i ljumsken efteråt, berättar matchhjälten själv.
Räddningen säkrade tre poäng som i och med andra gynnsamma resultat under söndagen innebär att Trelleborg nu ligger trea, bara tre poäng bakom sensationslaget Husqvarna i topp.
Att matchen på Vångavallen var ett toppmöte verkade dock de flesta ha missat. 620 personer i publiken var en besvikelse och Husqvarna-spelarna var till en början inte med på noterna. Linus Olsson gav TFF ledningen efter bara fem minuter. En högerhörna från Zoran Jovanovic gick över hela straffområdet bort till en omarkerad Olsson som kunde ta emot bollen och dunka in den i nät med ett volleyskott. Kvarten senare kunde nyförvärvet Edward Ofere göra sitt fjärde mål i sin fjärde match fram till 2-0. Nu kom hörnan från vänster, rensades bort, men slogs in igen och nickades in mot mål där Ofere vann höjdduellen med Husqvarnas målvakt.
Någonstans här började serieledarna dock inse att de var just serieledare och höjde spelet. När reduceringen kom i början av andra halvlek var den fullt rättvis. Eddie Avdic nickade in en hörna (vad annars?) via ribban efter en hel radda farliga chanser.
– Det var det värsta som kunde hända, att få ett baklängesmål direkt efter paus, säger Anders Grimberg.
– Sedan spelar de i stort sett med bara två backar och kör allt framåt.
Mellan varven fick Trelleborg kontra. Edward Ofere missade två frilägen och Linus Olsson, som inte ville vara sämre, gjorde en totalt misslyckad lobb när han friställdes. Suckarna var många på läktaren. Anders Grimberg vankade nervöst av och an på linjen.
Efter ytterligare några resoluta ingrepp av Fredrik Persson i mål var dock pärsen över. Drömmen om Superettan lever.
– Det är klart att vi känner pressen att gå upp. Vi är ändå TFF. Men folk glömmer bort att vi har en helt ny trupp. Det är bra att ligga så pass högt som vi gör, säger Fredrik Persson.
Gå till toppen