Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Pappa och son angripna

Flera personer misshandlade en 32-åring vid Hyllievångsvägen i går.
Hans 1,5-årige son blev vittne till försöket att kasta ner pappan från bron.

Han berättar att hans fru var iväg och handlade när han var ute och gick med sin lille son. Pojken lekte med en leksak med ett hjul som han sköt framför sig.
Då mötte de en man och tre kvinnor.
– Mannen sparkade till leksaken som min pojke använde. Jag frågade: Vad gör du?
Då svarade mannen med grova tillmälen som handlade om pappans och sonens hudfärg.
Pappan protesterade och gick mot mannen.
– Då puttade han min son. Och när jag lyfte upp min son så slog mannen mig i nacken. Vi slogs. Kvinnorna drog mig i skjortan och mannen slog mig. Jag försökte skydda mig och då kom tio andra män springande. De slog och sparkade mig.
Sonen satt vid sidan och grät.
– Jag tappade kontrollen. Det svartnade för ögonen och jag föll ner. Då försökte de lyfta mig och få upp mig över brons räcke.
– Mitt medvetande kom tillbaka och jag insåg att jag var på väg ner. Då höll jag mig i räcket. Jag hängde på utsidan av räcket och försökte klättra upp och de slog på mina händer för att jag skulle tappa greppet, säger pappan och visar skadorna på händerna.
– Då kom polisen. När polisen kom så försvann de.
Han uppskattar att misshandeln pågick i fem till tio minuter.
Mannen bor själv i området sedan åtta månader. Tidigare var han bosatt i Danmark. Vi undrar om han är rädd för att vara kvar.
– Nej, jag är inte rädd. Vi har planerat att bo här. Mitt barn är det viktigaste för mig, svarar han.
Men när han berättar om sin frus stora rädsla så kommer tårarna.
– Familjen är rädd. De vågade inte själva åka hem från sjukhuset i natt. Vi fick ringa en kompis som följde dem fram till lägenhetsdörren, säger han.
– Jag tänker på hur först fyra och sedan tio personer till stod och slog och sparkade på mig, säger han när han försöker samla sig. Vad som kunde ha hänt om jag fallit ner från bron. Vad som kunde ha hänt med min familj då.
Pappan säger att han känner igen personerna som misshandlade honom.
– De brukar gå här på bron ibland. De måste bo i närheten.
Läs alla artiklar om: Hatbrottet på gångbron
Gå till toppen