Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hundlivet på Näset blir bok

Hundpromenaderna på Näsets stränder ska resultera i fem böcker.

Juliet Nilsson med hundarna Nalle, Buster och Teddy som nosande utforskar Näset i hennes böcker.Bild: Håkan Röjder
Engelska Juliet Nilsson, hennes svenske man och de tre barnen flyttade till Ljunghusen för fyra år sedan. Kontrasten mellan ett hetsigt, smutsigt och hårt trafikerat London och Näsets lugna, tysta och ensliga stränder gjorde stort intryck på Juliet Nilsson.
När promenaderna kompletterades med väninneprat och hundar föddes idén att skapa en bok med hundarna Nalle, Buster och Teddy i huvudrollerna som lekfulla upptäckare av den unika miljön. Titeln är The Hounds of Falsterbo.
– I en tid där alla barn är upptagna med apparater, Facebook och Instagram vill jag skapa en bok som föräldrar läser tillsammans med sina barn. Texten är ganska vuxen men tanken är att teckningarna ska hjälpa barn att tolka de ord de inte förstår, säger konsthistorikern Juliet Nilsson.
Boken kommer ut på engelska i december och, när hon fått ordning på översättningen av de poetiska rimmen, även på svenska. Juliet Nilsson planerar fyra böcker till, en för varje årstid.
– Den engelska marknaden är mycket större än den svenska, därför börjar jag där.
Känner engelsmännen i gemen till Näset?
– Nej, men tv-serier som Bron har skapat ett intresse för Sverige. Och på första uppslaget kommer det att finnas en karta över Näset och det är utmärkt var Nalle, Buster och Teddy bor så att även ett barn i London ska veta var allt utspelar sig, säger Juliet Nilsson.
Gå till toppen