Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Historierna blev romaner

De är alldeles för olika för att skriva en roman ihop – ändå älskar de att skriva tillsammans. I Mari och Stefan Åbergs kärleksförhållande frodas också en kärlek till att berätta. Nyligen debuterade de som författare.

Mari och Stefan Åbergs hade varsin stor boksamling med sig när de flyttade ihop och nu trängs alla titlarna i rödmålade bokhyllor. De nyblivna författarna läser gärna Karin Alvtegen, KjellEriksson och Åsa Larsson, men gillar inte att ”alla ska skriva deckare nuförtiden – ju mer bestialiskt desto bättre. Den psykologiska skildringen är viktigare”.Bild: Ingemar D Kristiansen
I den röda soffan i vardagsrummet, där fönstren mot väster släpper in ett vackert ljus över möblemanget, märks deras skilda personligheter direkt. Mari Åberg sitter framåtlutad, hela tiden på hugget att flika in något nytt i berättelsen på sin pigga göteborgska. Stefan Åberg lutar sig tillbaka, funderar lite mer över svaren och ger dem på trygg småländska.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen