Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Våldtagen och inlåst i 16 dygn

Under 16 dygn ska en 25-årig kvinna ha hållits inlåst i en lägenhet i Lund där hon våldtagits och misshandlats.
– En polispatrull upptäckte henne på Tornavägen i lördags kväll när hon svårt misshandlad kallade på hjälp, säger kommissarie Stephan Söderholm.

Svårt medtagen kördes kvinnan till polishuset för ett kort förhör. Därefter transporterades hon vidare till kvinnoklinken på Skånes universitetssjukhus i Lund.
Tre personer, varav två kvinnor och en man har anhållits som misstänkta för våldtäkt, olaga frihetsberövande, olaga hot och misshandel. Ytterligare en person som är kvinnans före detta man, är anhållen i sin frånvaro och söks av polisen för inblandning i övergreppen.
Den 25-åriga kvinnan bodde tidigare i Lund tillsammans med sina barn och dåvarande man. I samband med en skilsmässa flyttade hon och barnen utomlands.
I början av september återvände kvinnan till Lund. Skälet var att göra upp med sin före detta man om deras gemensamma bostad.
I samband med att hon den 5 september sökte upp mannen ska hon ha blivit tvingad kvar i lägenheten.
– Där satt kvinnan inlåst i drygt två veckor. Hon ska ha fått håret avrakat, misshandlats och våldtagits. Hon ska även ha hotats med ett skjutvapen, säger Stephan Söderholm.
Vid 22-tiden i lördags upptäckte en polispatrull henne på Tornavägen när hon skrikandes ropade på hjälp. Kvinnan var då i chocktillstånd, svårt misshandlad med bulor i huvudet och blåmärken över hela kroppen.
Exakt hur hon lyckats fly ut ur lägenheten är inte klarlagt.
En av de kvinnor som anhållits greps under lördagsnatten i receptionen på polishuset. För polispersonalen i receptionen hade kvinnan dessförinnan påstått att hon var personlig assistent till den 25-åriga kvinnan som omedelbart borde överlåtas till henne.
De två andra personerna greps i sina respektive lägenheter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen