Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Lugispelare knäskadad

Lugis spelmotor Ebba Engdahls säsong kan vara över.
Hon befaras ha fått en korsbandsskada under matchen mot Västerås/Irsta.
– Vi kommer göra en magnetkameraundersökning senare i veckan. Det är svårt att värdera nu när hon hade så ont i knät, säger Lugis läkare Ulf Aneröd.

Ebba Engdahl.Bild: Arkivfoto: Mårten Svemark/City
Det var i samband med att hon skulle göra en fint som hon fick ont i vänster knä.
Ebba Engdahl blev liggandes på planen och skrek av smärta.
Knät lindades direkt och hon hjälptes av planen i den 19 minuten.
– Hon ska komma till mig på akuten i Helsingborg under måndagen så får vi göra en ny bedömning då, säger Ulf Aneröd som inte ville gå händelserna i förväg.
Smärtan släppte efter några minuter och det mesta talar för en korsbandsskada, vilket innebär att Ebba Engdahl blir borta resten av säsongen.
– Det är alltid svårt att säga, man befarar det värsta men hoppas på det bästa. Vi får vänta tills efter magnetkameraundersökningen för där ser vi alla typer av skador, säger Aneröd.
Ebba Engdahl värvades till Lugi från H43/Lundagård inför den här säsongen och har blivit den playmaker som laget har saknat under flera år.
Som spelmotor mot Västerås/Irsta hann hon göra både två mål och fina inspel till linjen innan hon skadade sig.
Lugi ledde med 18–11 i paus efter en fantastisk halvlek av Anna Olsson som gjorde nio mål totalt och då vilade hon ändå sista kvarten av matchen.
Hemmalaget ledde som mest med tio bollar och då valde tränaren Dragan Brljevic att lufta truppen och hade tre spelare födda 1996 inne på planen plus det andra nyförvärvet från H43/Lundagård Emma Berntsson.
Men det var dystert i truppen efter matchen trots segersiffrorna 32–26.
– Jag är ingen läkare, men de som såg det från läktaren sa att det såg ut som en korsbandsskada. Är det så är det framför allt tråkigt för Ebba, men tråkigt för oss också, säger Dragan Brljevic.
Lugi letar sedan tidigare efter ytterligare en niometersspelare för att förstärka truppen, något som kan bli än mer akut om Engdahl blir borta länge.
– Det är svårt. Just nu är det heldött i Europa eftersom alla serier precis har dragit igång och ingen vill släppa sina spelare, konstaterar Brljevic.
Gå till toppen