Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Himma

Tallarna fick styra

Sommarstugekänsla som räcker året om. Så ungefär kan man sammanfatta arkitekten Johan Sundbergs tankar när han ritade Villa Ljung.

Att behålla så många tallar som möjligt var en utmaning när Johan Sundberg ritade Villa Ljung i Höllviken.Bild: Foto: Lars Dareberg
– Först och främst handlar det om vad beställaren vill ha. I det här uppdraget styrde tomten med alla sina tallar, säger han. Utmaningen var att passa in husen så att så många träd som möjligt kunde bevaras. Dessutom är tomten rätt långsmal, vilket ställde krav på hur husen placerades.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen