Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds BK lever farligt

Lunds BK lever farligt i bottenstriden i fotbollens division 1. Visserligen gav vinsten mot LB07 i förra omgången lite andrum men måndagkvällens förlust hemma på Klostergården med 1-2 mot Halmia sätter press i fortsättningen. Sportchefen Bosse Cronqvist erkände efter matchen.

- Vi missade chansen att komma loss från träsket. Nu är det kniven på strupen igen. Det är fyra matcher kvar och ingen skall inbilla sig att det blir en lätt avslutning. Vi har topplaget Oddevold på bortaplan i nästa omgång.
Det var inte Lunds kväll mot Halmia. En mäktig forcering i slutkvarten borde gett Lund minst en poäng.
- Vi var inte sämre än Halmia. Vi gör en bra insats men Halmia hade planens bäste spelare i sin målvakt Vladimir Lukic. Det var riktigt kvalificerade räddningar som Halmstadmålvakten visade upp i den här matchen.
Lägg därtill att Halmia hade en matchvinnare i tvåmålskytten Kamal Mustafa. Mustafas två fullträffar var snygga fullträffar. Den tekniske anfallaren skruvade in 1-0 efter en dryg halvtimme och direkt i inledningen på andra halvlek fick samme spelare iväg en riktig pärla i form av ett långskott som helt överrumplade Lunds målvakt Malkolm Nilsson.
Lund hade märkbart svårt med avslutningarna. Kvitteringen till 1-1 sex minuter före pausvilan var typiskt nog ett självmål sedan en Halmiaförsvarare styrt ett inlägg i eget mål.
- Skillnaden mellan lagen var att Halmia utnyttjade sina chanser, Det gjorde inte vi. Eller rättare sagt hade vi ingen udd i avsluten. Egentligen har det varit så här hela säsongen. I fjor hade vi marginalerna på vår sida många matcher. I år har vi haft marginalerna emot oss.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen