Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Stryktålig mästare

– Jag vet att jag mentalt kan dominera motståndarna och ta mycket stryk, sa Nilsson efter segern i Battle of Lund.

Motståndaren Elsa Hemat är Europamästare i kickboxning medan Elna Nilsson är detsamma i thaiboxning. Mötet i Lund var enligt thaiboxningsregelverket och Nilsson visade att det var hon som var starkast under de förutsättningarna.
– Jag är i bra form och visste att även om vi var jämna skulle jag ta över ju längre matchen gick, sa hon.
Fransyskan startade offensivt och fick inledningsvis in många träffar mot Elna Nilssons huvud. Redan i mitten av första ronden gick Elna Nilsson ner för räkning.
– Jag brukar åka på en sådan smäll i varje match. Efter det visste jag att den ronden var förlorad och jag var tvungen att köra på för fullt och vinna resten, sa hon.
Efter räkningen började matchen vända.
I andra ronden kom Elna Nilssons riktiga övertag. Efter en kraftig slagserie blev Elsa Hemat ordentligt groggy. Fransyskan tappade sitt fina fotarbete och orkade knappt gå till anfall utan hade fullt upp med att försvara sig mot Elna Nilssons attacker.
Den tredje ronden blev sedan en ren transportsträcka mot segern som slutade 3–0 till Lundafajtern.
– Det var en jättekul match. Även hon tyckte det, trots att hon förlorade. Känner båda så blir det en bra match, sa Elna Nilsson.
Segern rankade hon som en av sina största.
– Med tanke på hennes meriter var det en av mina största segrar. Hon är bäst i Frankrike och Europamästare i kickboxning.
Kvällens huvudmatch var mellan Malmö Muay Thais Martin Akhtar och den regerande världsmästaren Ruben Almeida från Portugal. Men den blev långt ifrån kvällens bästa.
Portugisen var en besvikelse både för Malmöfajtern och publiken.
– Jag hade full koll redan från första ronden och det gjorde att jag tappade fokus, sa Martin Akhtar lite besviket efter matchen.
Efter första ronden gick han ut till sin ringhörna med ett stort leende på läpparna och det satt kvar under resten av matchen som blev seg.
– Jag trodde att han skulle vara bättre med tanke på de fyrtio segrarna och världsmästartiteln, sa segraren som ändå tyckte att det var skönt med en seger med stark support från familj, vänner klubbkamrater och sponsorer.
Närmast på Martin Akhtars program står nu två MMA-fajter i Sverige.
71 kg: Arian Behrami, Golden Leaf, föll mot Fredrik Björnander.
81 kg: Patrik Lyzell, Malmö, vann mot Kim Nielsen.
63,5 kg: Ewin Ates, Real Fighter Lund vann mot Bea Malecki. Youssef Ramadan, Golden Leaf, föll mot Adnan Ashraf.
60 kg: Elna Nilsson, Real Fughter Lund vann mot Elsa Hemat.
72 kg: Guram Kutateladze, Real Fighter Lund/House of Samurai vann mot Sam Wilson.
67 kg: Kittisak Noiwibon, Real Fighter Lund, vann mot Augin Masoud. Martin Akhtar, Malmö, vann mot Ruben Almeida.

Malmös Martin Akhtars match mot portugisen Ruben Almeida var sista matchen i main event och den med störst attraktionskraft. 32-åringen är en meriterad thaiboxare och MMA-fajter.

Betyghhhhh

Mycket folk i alla åldrar hade kommit till idrottshallen. Ett par hundra personer var där för att stötta de lokala representanterna. Det var tydligt när det fanns ett hemmahopp var i ringen.

Betyghhhhh

Pastasallad och mackor med stenungsbakat bröd hade kanske passat bättre till en lördagsförmiddag med ungdomshandboll än till en sen kväll med thaiboxning.

Gå till toppen