Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kinhult: Tråkigt men modigt

Regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult (M) reagerar med blandade känslor på beskedet om Michael Sandins alkoholproblem och beslut att söka hjälp.

Pia Kinhult (M).Bild: Foto: Ingemar D Kristiansen
– En väldigt tråkig situation. Samtidigt är det skönt att Michael visar sådan öppenhet i frågan och är så bestämd att ta tag i problemet och lösa det. Jag tycker också det är modigt att vara så öppen i frågan.
Pia Kinhult räknar med att få besked om sjukskrivningens längd under onsdagen.
– Jag hoppas vi hittar en lösning, där han kan få tid på sig att hantera detta seriöst. Jag gissar att han borde ha gjort det redan direkt efter sin fetmaoperation.
– Detta är också något att tänka på för oss som sjukvårdshuvudmän. Hur följer vi upp den typen av patienter vad gäller stöd och råd om att man kan utveckla andra felaktiga beteenden?
Hur länge kan han vara sjukskriven?
– Michael Sandin är en person som vi uppskattar och som är otroligt viktig för femklövern. Nu får vi se till människan och ha en dialog. Men det är klart, det går ju inte att vara borta hur länge som helst.
Gå till toppen