FCR

Seger i Norge för LDB FC

LDB FC Malmö vann sextondelsfinalen i Champions League borta mot norska Lilleström ikväll. Ramona Bachmann fastställde slutresultatet 3–1 till LDB FC Malmö i den 66:e minuten.

Bild: Foto: Sjur Stølen, Digitalsport
LDB FC Malmö var utan tvivel det starkaste laget i går, bortsett från inledningen av matchen där hemmalaget chocköppnande med flera chanser.
– De började jättebra de första tio och pressar oss högt upp, men när vi får bättre kontroll i vårt passningsspel så pressar vi ner dem och när vi löper i djupled blir det riktigt bra, sa LDB FC Malmös tränare Jonas Eidevall när Sydsvenskan når honom på telefon efter matchen.
1–0 till LDB kom välförtjänt efter att Therese Sjögran tryckt in returen på ett skott av Manon Melis i den 25:e minuten.
Men kvitteringen till Lilleström var relativt välförtjänt den med. I den 42:a minuten drällde LDB-spelarna ordentligt när de försökte rensa bort bollen, som istället gick ut till Emilie Haavi som sköt in 1–1 från distans. Inte mycket att göra för LDB:s Thora Helgadottir i mål.
– Målet får vi på något sätt acceptera, men sättet dit där de får skjuta, det får vi inte acceptera. Det är definitivt för obestämt, men vi vet vad vi måste göra annorlunda där, sa Eidevall.
Men matchen var LDB:s, och mycket handlade om Manon Melis. Hon löpte mycket och hade stora ytor.
– Det känns i kroppen nu, sa hon.
Ytterforwarden har verkligen hittat formen på de senaste matcherna i allsvenskan där hon nu gjort tio mål.
– Det var lite tufft i början, när vi gjorde om till 4–3–3 kände jag inte att de andra hittade mig så bra som tidigare. Men nu mår jag bra fysiskt och jag har kommit in i spelet igen, sa Melis.
En som numera i så gott som varje match hittar fram med bollar till henne är Therese Sjögran. Så även i går. Precis innan halvtidsvila stack Manon Melis iväg på djupet och fick en perfekt passning av Therese Sjögran. Melis fintade förbi Lilleströms målvakt och satte bollen i öppet mål.
– Hon [Sjögran] gör assist till mig hela tiden, vi har ett väldigt bra samspel.
917 personer såg resultatet fastställas till 1–3 genom Ramona Bachmann i den 65:e minuten. Schweiziskan drev förbi två spelare och sköt med vänsterfoten – snyggt placerat i bortre.
Resultatet bådar minst sagt gott för framtiden, returen spelas på Malmö stadion på onsdag i nästa vecka.
– Jättebra resultat. Jag sa innan matchen att det viktiga var att få ett resultat som tvingar dem att vinna i Malmö, 3–1 tvingar dem att göra tre mål. Så det är ännu bättre, sa Eidevall.
Dessförinnan kan LDB FC Malmö säkra guldet i allsvenskan, antingen genom att Tyresö tappar poäng på lördag eller genom att själva ta minst en poäng hemma mot Umeå på söndag.
– Nu ska vi ladda om. Och ladda om. Det är mycket just nu, men det är bara skitkul, sa Manon Melis.
Gå till toppen