Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eslöv hann ikapp i derbyt

H65 hade handbollsderbyt i ett järngrepp. Ändå lyckades Team Eslöv sno åt sig en viktig poäng sedan man hämtat upp ett sexmålsunderläge i andra halvlek och fixat 25-25 i en dramatisk avslutning. En poäng som Eslövs Lina Olsson tog som en vinst.

– Vi var i brygga men krånglade oss ur den. Det känns som en liten seger. Synd bara att vi slarvade bort bollen i sista anfallet. Vi hade lika gärna kunnat stå där som segrare när slutsignalen ljöd.
Derbymatcherna i handboll mellan H65 och Eslöv handlar alltid om prestige. Så även den här gången i Björkvikshallen i Höör. När H65 tog ledningen med 18-12 lutade det åt en klar hemmavinst. Men Eslöv ville annorlunda. Ett återigen lyckat inhopp i målet av Ilse Khöne fick Eslöv att vädra morgonluft och sakta men säkert knappade man in. H65 ledde med 25-24 när spelmotorn Mia Rej fick sitt andra röda kort. Mia Rej var irriterad över straffet.
– En helt felaktig utvisning. Det är kamp om bollen. Det hade räckt med frikast på Eslövs planhalva. När jag åkte ut återstod det bara lite mer än två minuter av matchen. Klart att det blev nervöst för oss.
Eslöv kunde också sätta kvitteringen en och en halv minut före slut.
H65:s tränare Niklas Harris var besviken efter matchen.
– Ärligt talat trodde jag att vi hade segern säkrad när vi ledde med sex bollar mitt i andra halvlek. Men jag har sagt det tidigare i höst. Vi har en bra högstanivå men samtidigt en låg lägstanivå. Vår sista kvart var inte bra. Vi tappade tempot i anfallsspelet. Därtill missade vi två frilägen.
H65 hade planens gigant i danskan Mia Rej. Suverän i både försvars- och anfallsspelet. Mia Rej är motorn i maskineriet.
– Bara att erkänna att jag bygger mycket av vårt spel med Mia som dirigent. Henne vill jag för allt i världen inte ha skadad. Vår förstemålvakt Jannike Wiberg var sjuk och det ställer alltid till lite oro i ledet.
Samma roll som Mia Rej har i H65 har Cassandra Tollbring i Eslöv. Sex mål den här gången och hon spelade mer eller mindre nonstop, precis som Mia Rej. Den stora positiva överraskningen i Eslöv var annars distansskytten Rebecca Isaksson. Skyttebäst i Eslöv med 7 fullträffar. Notera att Eslöv aldrig var i ledningen vid något tillfälle i matchen. Eller som Lina Olsson påpekade.
– Jag har haft en trög höstinledning. I kväll kändes det ändå som något av islossning för mig och laget men jag behöver fortfarande förbättra min effektivitet i anfallsspelet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen