Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Våldtäkt avbröts av personalen

Våldtäkten på den psykiatriska intensivvårdsavdelningen i Malmö avbröts av en i personalen.
Det framgår av det åtal som igår lämnades in till tingsrätten.

Sydsvenskan har tidigare berättat att en 23-årig patient misstänkts för att ha utfört en våldtäkt på Piva, psykiatriska intensivvårdsavdelningen - och att ledningen väntade fem dagar med att göra en polisanmälan.
Enligt verksamhetsledningen fanns det "tveksamheter" huruvida det verkligen hade begåtts ett allvarligt brott. Det ska ha bidragit till att polisanmälan dröjde.
I åtalet står det att det pågående brottet avbröts av att "en anställd i personalen kommit på honom och avbrutit händelsen."
Det var i början av september som 23-åringen, enligt åtalet, med våld och hot tvingat en kvinna "att tåla sexuella handlingar som med hänsyn till kränkningarnas allvar varit jämförliga med samlag."
Mannen ska ha dragit in kvinnan på sitt patientrum och tryckt ned henne på en säng. Han har utfört sexuella handlingar och kvinnan har då skrikit och gjort motstånd. Hon har krängt med kroppen och försökt att larma genom att trycka på en larmknapp som fanns i rummet - och som inte fungerande.
Gärningen avbröts av en i personalen som kom in i rummet.
Brottsrubriceringen är våldtäkt alternativt försök till våldtäkt.
23-åringen har i polisförhör nekat till brott.
Mannen var redan föremål för psykiatrisk tvångsvård. Efter att han häktats fördes han över till en rättspsykiatrisk avdelning.
Gå till toppen