Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Första snön på väg

Nu är första snön på väg för flera städer. 

Bild: Foto: Stig Åke Jönsson / Scanpix
– Vi räknar med att det första snöfallet kan komma på många håll över södra Norrland och västra Svealand, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.
Snövädret väntas börja i södra Norrland under torsdagen, för att sedan röra sig åt sydost.
– Natten mot lördag kan det bli ganska låga temperaturer ner över Svealand också, med nordanvindar bakom nederbördsområdet. Då kan det fortsätta komma snö över de västra och inre delarna av Svealand. I de östra delarna ser det ut att bli mer snöblandat regn.
Inga större snömängder väntas dock.
– Det är fortfarande osäkert hur nederbördsområdet utvecklas, men i kombination med minusgrader kan det bli halt på sina håll. Men det är inga större mängder som väntas och inga starka vindar.
TT: Är det här dödsstöten för det fina höstvädret?
– Ja, det ser ut att hålla i sig med lägre temperaturer. Bakom det här området drar det ner nord- eller nordvästvindar över hela landet, med betydligt lägre temperaturer än de som varit nu.
– Samtidigt ser det ut som att det kan bli ganska klart och soligt under helgen, men kallare, säger Sofia Söderberg.
Gå till toppen