Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rätt klaga på tatuering

En person blev tatuerad i Lund, men resultatet blev inte bra. Allmänna reklamationsnämnden ger kunden rätt till ersättning.

Bild: Foto: Sydsvenskans arkiv
Kunden lät en tatuerare i Lund skapa ett verk på hennes fot. Men efter en tid bleknade bläcket och kunden klagade. Då gjordes en ny tatuering, djupare ned i huden. Då spreds bläcket okontrollerat och bilden blev helt oläslig.
Kunden blev missnöjd och ville ta bort tatueringen, eftersom huden också var irriterad.  Hon begärde och fick viss ersättning för den behandlingen, men ville ha hela behandlingen betald.
Tatuerarföretaget uppger att tatueringen gjordes av en praktikant och att man redan betalat ut 1000 kronor för kundens borttagning av tatueringen.
Allmänna reklamationsnämnden anser  att företaget ska betala kvinnan 5 700 kronor. Pengarna ska också täcka kostnader för smärtlindring.
Gå till toppen