Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

TV-premiär för Mat i munnen

En fredag i månaden, med start 18 oktober, kan du se Mat i munnen här på Sydsvenskan.se. Smygtitta här!

En fredag i månaden, med start 18 oktober, kan du se Mat i munnen här på Sydsvenskan.se.
– Vi vill satsa på en del fasta tv-format för vi tror att det finns ett intresse för det hos läsarna, säger Mattias Pehrsson, chef för Sydsvenskan.se.
Att det blev just ett matprogram var naturligt med tanke på intresset kring mat och alla spännande saker som händer i den branschen i Skåne.
– Jag tycker att Malmö är en av de absolut mest intressanta städerna om man är matintresserad. Här finns ett bra krogutbud, många innovatörer, bryggerier och spännande odlare och bönder, säger programledaren Björn Gadd.
Han står tillsammans med fotografen Olle Enqvist och innehållsproducenten Tereza Franzén bakom programmet som han hoppas ska bli både lärorikt och roligt.
– Det ska bli lite närmre och lite roligare, inte så styltigt. Jag hoppas att mitt intresse för mat ska blandas med riktig expertis som vi träffar, säger Björn Gadd.
I första avsnittet blir det dumplingsskola och för att skaka fram råvarorna fick inspelningsteamet ge sig ut i verkligheten.
– Vi skördade jordärtskockor ur den skånska myllan, säger Björn Gadd.
Gå till toppen