Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Vad blir nästa mattrend?

Vad? Skånska livsmedelsakademins dag.
Var? Börshuset i Malmö.
När? I tisdags kl 13.00

Framtidens mat handlar mycket om närodlat och traditioner. Men också om hitta nya saker att äta och att få ner matsvinnet.
Skånska livsmedelsakademin ordnade sin årliga dag i Börshuset i tisdags. Cirka 200 matintresserade personer från näringsliv, kommuner och regionen, organisationer och restaurangvärlden fick sig både idéer och skånsk mat och dryck till livs.
Moderata EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt berättade att hon var i Skåne för sjunde gången i år. Den skånska maten är en anledning till att hon besöker den sydligaste landsändan så ofta.
Matsvinn, matfusk och värdiga måltider för äldre och unga i de offentliga är några frågor som hon brinner för.
På scen fanns också Johan Mårtensson som presenterade en världsnyhet - ett öppet innovationsforum som förpackningsklustret Packbridge och Livsmedelskademin tagit fram gemensamt.
- Det är bara att gå in och hitta lösningarna på era utmaningar, sa han.
Sydsvenskan frågade några av besökarna vad de tror blir nästa mattrend.
Gå till toppen