Ekonomi

Mediamarkt stängde idag

Personalen öppnade varuhuset på Stora Bernstorp som vanligt på måndagsmorgonen. Strax före lunch informerade Mediamarkts Sverige-vd dem att varuhuset skulle stängas omedelbart. Inhyrda vakter hindrade samtidigt nya kunder att komma in i varuhuset.

Teknikvaruhuset Mediamarkt i Sverige har brottats med lönsamhetsproblem länge och det har förekommit flera försäljnings- och nedläggningsrykten, inte minst om varuhuset på Stora Bernstorp som har ett 50-tal anställda.
– Vi fick reda på att ledningen lagt ett varsel redan för en månad sedan hos Arbetsförmedlingen, berättar en anställd för Sydsvenskan. Han har jobbat där sedan starten och är förbannad på att ledningen inte varit ärlig med sina planer för de anställda.
–  Ungefär samtidigt hade vi en form av konferens där vi fick reda på att varuhuset inte skulle läggas ned, vi hade i alla fall två år på oss att vända den negativa trenden fick vi reda på då.
Per Kaufmann, vd för Mediamarkt i Sverige, bekräftar att varslet lades för en månad sedan, men det var först på måndagsmorgonen som förhandlingarna med facket ägde rum.
Inhyrda väktare såg till att nya kunder inte kom in i varuhuset sedan personalen informerats. Anställda som Sydsvenskan pratat med berättar att Per Kaufmann sa att personalen inte fick röra sig fritt på sin arbetsplats eftersom det fanns risk för förstörelse eller stölder.
– Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta över att plötsligt bli betraktad som tjuv på den arbetsplats jag jobbat i fem år, berättar en säljare.
Per Kaufmann förklarar sitt uttalande med att det har hänt när Mediamarkt stängt butiker i andra länder.
–  Jag säger inte att det skulle ha hänt här. Men, ja - jag delade med mig av den erfarenhet vi har från andra platser, säger han,
Gå till toppen