Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gnistan tillbaka med Giants

På lördag börjar seriespelet för Lund Giants. Förra Redhawksspelaren Michaela Thunström är väl förberedd.
– Konditionsmässigt känns det som det bästa jag någonsin har varit, säger 23-åringen.

När Malmö Redhawks la ner sitt damlag 2012, bestämde sig backen Michaela Thunström för att ta ett sabbatsår från ishockeyn. Stämningen i laget hade dessförinnan varit dålig och det gjorde att hon tappade gnistan. Men när Lund Giants tränare Christian Bengtsson hörde av sig till henne, blev det andra puckar.
– Jag var där och tittade på två träningar innan jag bestämde mig för att det fortfarande var roligt, säger Michaela Thunström.
– Förra året var nog ett av de bästa åren jag haft sedan jag började med ishockey och det säger ändå mycket. Det är ju inte på den nivån jag har spelat på innan, säger hon.
Trots att det var Thunströms första säsong i Lund, blev hon tillfrågad av Christian Bengtsson att ta över som lagkapten. Hon tvekade först.
– Att gå in och ta den rollen det första jag gör, jag ville inte att de andra tjejerna skulle känna att jag skulle bestämma och ta över laget, säger hon.
Varför tror du att du fick det förtroendet?
– När jag väl kommer ut på isen är jag en helt annan människa. Jag har inte problem att säga till när något går dåligt, men sen har jag inga problem att säga till när det går bra också. När någon har tagit de tips som jag har gett dem och blivit bättre så är det jätteroligt.
Inför den kommande säsongen har Lund Giants tagit in en del nyförvärv.
– De spelarna som vi har fått, har varit på högre nivå än division 2. Jag tror absolut att vi ska kunna klara att komma till kvalspel, det är nog ett krav som vi har på oss själva. Sen hur det går där, det är en annan historia.
Men fortsättningen i Lund Giants kommer inte att bli långlivad för Michaela Thunström.
I september började hon plugga marknadsföring i Kanada på distans. Dit flyttade hon när hon var liten och spenderade fjorton år innan hon kom till Sverige igen. Nästa höst flyttar hon tillbaka då kursen kräver det. När hon är klar hoppas hon kunna arbeta inom sport.
Men det är inte så att du har högre ambitioner och vill satsa på landslagshockey?
– Nej, jag har insett att jag inte har den extra växeln som krävs för att lägga ner så mycket tid och energi för att komma dit. Och det är jag okej med, säger Michaela Thunström.

Seriestarten

Lund Giants spelar i division 2 syd. Sedan Åstorp hoppat av är Lund numera det enda damlaget i Skåne. De möter Hovås, Trollhättan och Sannarp. I premiäromgången på lördag väntar Sannarp i Arenan i Lund kl 13.40.
Gå till toppen