Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Nya val för musikintresserade

Musik- och samhällsintresserade ungdomar får en ny gymnasieutbildning att välja på i höst. Sista biten har fallit på plats för Lars-Erik Larsson-gymnasiets nya program.

För någon vecka sedan var Skolinspektionens besked nej. Efter att gymnasiet skickat in en kompletterande redovisning av elevprog nos blev det ett ja. Lars-Erik Larsson-gymnasiet får starta samhällsvetenskapligt program med musikprofil. Programmet kommer att få ett motsvarande upplägg som skolans naturvetenskapliga program med musikprofil. I dag har skolan plats till 150 elever. Hur många samhällsplatser som ska skapas är inte klart.
– Det får söktrycket avgöra. Vi får rätt att ha femtio elever på natur och femtio elever på samhälle i varje årskurs, säger rektor Mårten Eberhard.

Lars-Erik Larsson-gymnasiet

Skolan drivs som ideell förening och startades av ungdomskörledare Eva Svanholm Bohlin.
Alla elever på skolan sjunger i kör, spelar (eller sjunger) i ensemble och deltar i konserter varje år. Dessutom undervisas man i gehörs- och musiklära och dans.
Utbildningarna på gymnasiet är så kallad särskild variant och musikkurserna läses som programfördjupningskurser.
Skolan delar lokaler med Kulturskolan på Lindebergska skolan på Sankt Laurentiigatan.
Gå till toppen