Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Axis Skånes bästa företag

Skånes bästa företag heter Axis Communications, enligt den rankning av svenska ”superföretag” som görs årligen av analysföretaget Bisnode i samarbete med Veckans Affärer, och publiceras idag torsdag.

Bild: Arkivfoto: Jenny Leyman
Ett superföretag kännetecknas av långsiktig tillväxt, uthållig lönsamhet, fungerande resurshushållning och bra finansieringsstrategi. Av Sveriges cirka 350 000 aktiebolag lever 366 upp till kraven och av dessa finns 38 i Skåne.
Axis utvecklar och säljer digitala övervakningskameror, nätverksvideolösningar och nätverksbaserade system för passagekontroll. Företaget ökade både omsättning (plus 23 procent) och vinst kraftigt under tredje kvartalet i år, jämfört med samma period 2012. Koncernen har kontor i fler än 42 länder och 1 592 anställda, varav omkring hälften på huvudkontoret i Lund.
I den skånska rankningen följs Axis av i tur och ordning Kjell & Co Elektronik AB i Malmö, Dialect Kundservice AB i Malmö och Fitness 24 Seven i Lund.
Gå till toppen