Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Robin Olsen saknades på planen

MFF-spelarna möttes av sol och blå himmel under torsdagens träning. Men på plan saknades målvakten Robin Olsen åter igen.

FOTNOT: OVAN SYNS FILMKLIPP FRÅN DAGENS TRÄNING
Efter att i helgen haft känningar i ljumsken, valde Robin Olsen att hoppa av U21–matchen mot Falkenberg i måndags. Under onsdagens träning fattades han och tränaren Rikard Norling sa att de räknade med honom till på måndag. Men på torsdagen fanns han fortfarande inte i sikte.
– Han har fått mest behandling och kör rehab nu på torsdagsmorgonen. Vi får se om han tränar lite i morgon, men i sådana fall högst individuellt och högst försiktigt, sa MFF:s naprapat Wilner Registre.

Hur ser du på hans chanser att delta på måndag?
– Ganska goda ändå, om vi bara balanserar det rätt så tror jag på det, sa han och trodde att Robin Olsen skulle vara i tillbaka i spelträning på söndag.
För Simon Kroon, som missar Elfsborgsmatchen på grund av en bristning i vaden, går det framåt.
– Han känner sig bättre i vaden. Jag räknar med honom till sista matchen, sa Wilner Registre.
På måndag väntar ett stort följe av MFF-supportrar, då bortasektionen redan är slutsåld. Men om de får se vinst, det är fortfarande inte givet. Malmö FF har aldrig vunnit på Borås Arena.
– Elfsborg är ett bra fotbollslag, så det är kanske inte så jättekonstigt i och för sig att vi inte har vunnit. De är som oss, vi har väl inte förlorat hemma mot dem heller, sa målvakten Johan Dahlin.
För honom handlar det om att bryta den sviten och vinna matchen på måndag. Och om MFF tar guldet, så gör det inget att det inte är på Swedbank stadion.
– Guld är ett guld, det är betydelsefullt. Det spelar ingen roll var det händer, utan guld vill vi ta oavsett om det är hemma eller borta, så kommer vi få samma stöd. Vi vill så klart vinna den matchen och skulle det innebära att vi tar guldet, så är det jätteroligt.
Hur känner du nu när Robin Olsen inte är med på träningarna?
– Vi får köra på, vi saknar en go gubbe. Vi hjälps åt allihop, men Jonnie [Fedel, målvaktstränaren] är med, så det är som vanligt, bara att inte Robin och Sixten [Mohlin] är här, sa Johan Dahlin.
Gå till toppen