Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LDB värvar engelsk mittfältare

LDB FC Malmö har presenterat sitt första nyförvärv inför kommande säsong: mittfältaren Anita Asante, landslagsstjärna i England.

Bild: Arkiv: Per Friske
Anita Asante gjorde debut i det engelska landslaget som 19-åring. Efter att ha spelat i flera stora klubbar, kom hon till Kopparbergs/Göteborg förra året. Och nu står det alltså klart att hon kommer att spela för svenska mästarna LDB FC Malmö.
– Malmö är i den positionen att de kan spela om guldet i allsvenskan och europeiska titlar, och det var huvudanledningen till att jag valde dem. De är redo att ta nästa steg och utmana i Europa, sa Anita Asante.
– De har ett fantastiskt lag med en långsiktig ambition om att få laget att växa och spela på högsta nivå. För mig är det dessutom en bra utmaning att få spela med Therese Sjögran, Ramona Bachmann och Anja Mittag.
28-åringen själv hoppas kunna bidra med erfarenhet och ett lugnt och sansat spel.
– Jag tror att min erfarenhet av att hantera scenarier där pressen och förväntningarna är höga, ska göra att jag kan tillföra ett samlat och balanserat spel till laget.
Det faktum att LDB FC Malmö består av så pass många internationella spelare, tycker Anita Asenta bara är positivt.
– Alla har olika erfarenheter som de kan utnyttja och ta med till de större tävlingarna, där pressen kanske är högre. Det kan hjälpa unga spelare att utvecklas. Det är också en av anledningarna till att jag valde Malmö, de har visast att de alltid kan utmana i allsvenskan och är i toppen och dessutom vinner. De har en stark grupp som är sammanhållna när de spelar, mentalt måste de ha något som gör att de klickar och de kan ta dem långt, speciellt i Champions League, sa hon.
Kopparbergs/Göteborg har mött LDB FC Malmö två gånger i år. Hon blev redan då imponerad av de allsvenska mästarna.
– De spelar som ett lag, det syns att de är sammanhållna. Alla vet sin roll i laget och de är väldigt organiserade. Speciellt deras anfallare Anja Mittag och Ramona Bachmann, de är så farliga och skrämmande för många lag som tävlar mot dem. De har visat att de är allround, att de är en stark grupp, både på och utanför plan.
Under allsvenskan ådrog Asante sig en fotskada och missade slutet på säsongen. Hon hoppas kunna vara tillbaka i januari och redo att börja träna med sitt nya lag då.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen