Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Första festivalen för fittan

Allt som allt nio timmar fullproppade med fitta i olika former
bjöd Fittfestivalen på idag. Sydsvenskan var där.

– Vi ville ha en dag för att prata om fittan, säger Emma Rosén, ägare av sexleksaksbutiken Justine & Juliette och en av initiativtagarna till festivalen, om upphovet till arrangemanget.
Därför blev det nu en hel dag med bland annat föreläsningar, fotoutställningen "Fittröra" och träningspass för bäckenbottenmusklerna. Allt som allt nio timmar fullproppade med fitta i olika former.
– Tanken är att ge besökarna kunskap om deras egen fitta och andras. Och att man ska kunna göra bättre sexuella val och att bli bättre kompis med fittan, helt enkelt, säger Emma Rosén.
Årets festival är den första i ordningen. Även om många programpunkter hade prefixet "fitt-" var det inte helt självklart att själva festivalen också skulle ha det.
– Vi funderade på lite olika namn. Vi ville få hit så mycket folk som möjligt men samtidigt inte skrämma bort någon. Till slut landade vi i "Fittfestivalen". Det var ett namn vi kunde stå för. Samtidigt är det ett sätt att "återta" ordet, säger Emma Rosén.
Namnet verkade knappast ha avskräckt besökarna. Tidigt på eftermiddagen var besökarantalet redan uppe och snuddade på tresiffrigt, berättar Emma Rosén.
Malin Landström och Johanna Fredriksson var två av besökarna.
– Man har ju aldrig varit på en Fittfestival förut. Det kändes nytt och spännande, säger de om varför de gjorde ett besök på festivalen.
Gå till toppen