Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vettel mot nya höjder

Den tyske formel 1– föraren Sebastian Vettel kan efter morgon-dagens tävling matcha ett rekord som har stått sig i sextio år. För att göra det behöver han som sämst köra in på en femte plats.

Chanserna för att 26-årige Sebastian Vettel ska gå miste om världsmästartiteln är minimala. Han har 90 poängs försprång till tvåan Fernando Alonso. Med bara 100 poäng kvar att köra om på fyra lopp, måste spanjoren vinna tre och placera sig som tvåa i sista för att kunna snuva tysken på segern. Dessutom måste Vettel bli utan poäng i samtliga lopp.
– Även om Vettel inte slutför alla lopp, så måste jag nästan vinna alla, så det är bara en tidsfråga innan han står som segrare, sa Fernando Alonso efter den senaste tävlingen.
Tysken, som har förlängt sitt kontrakt med Red Bull-stallet till slutet av 2015, har vunnit de fem senaste starterna. Han kan i morgon punktera säsongen med nio lyckade segrar av femton lopp – en bedrift som bara en förare tidigare lyckats med, italienaren Alberto Ascari med Ferrari, 1952–53. Och som om det inte vore nog med det, kommer Sebastian Vettel även att bli den yngsta fyrdubbla mästaren någonsin inom formel 1.
– Det är väldigt konstigt, för det är fortfarande en bit kvar av säsongen och vi har redan en chans att avsluta den. Men jag tänker inte på det, sa tysken efter sin seger i Japans GP på Suzuka.
Vettel är välbekant med banan i New Delhi, då han vunnit där de två senaste åren och har rekordet för snabbaste varv. För att säkra segern för fjärde året i rad, behöver han bara köra in som femma. Därmed kommer han inte att vara långt ifrån sin landsman Michael Schumachers rekord på sju världsmästartitlar, varav fem var i rad.
De tre resterande tävlingarna efter morgondagens race sträcker sig genom hela november och körs i Abu Dhabi, USA och Brasilien.
Gå till toppen