Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tid att möblera om

Det har blivit tid att möblera om här på Hemma. Från och med nästa söndag så tar nya medarbetare över Hemma-materialet.
Trender kommer och går, men vad som skapar det perfekta hemmet (om det nu någonsin blir perfekt) är högst personligt. Det är något som är väldigt tydligt efter att ha varit Hemma-reporter. Slott eller koja, loppis eller klassisk design spelar ingen roll. Det är vad man skapar av det egna hemmet som ger trivseln och hemkänsla.
Den hoppas Sydsvenskan Hemma fortsätta att bidra med.
Apropå att möblera om, så är det ett smart sätt att förändra sitt hem utan att det behöver kosta ett öre. Fördelen är att man alltid kan återgå till utgångspunkten.
Risken är dock att någon vital möbel blir över som inte platsar i den nya möbleringen. TV:n till exempel. Finns det något som är så fult som en stor, svart tv som alltid tar för mycket plats?
Jag vet inte hur många gånger jag stått och blängt på tv:n och undrat varför den alltid förväntas ha en central roll i ett vardagsrum. För att inte tala om alla (oftast svarta) sladdar som krälar omkring och är omöjliga att gömma undan.
Vurmen att möblera om ökar med åren. Det börjar med en fjärrskådande blick som sveper över rummet. Några steg framåt, ett åt sidan. Blicken flyttas mellan soffan och bokhyllan.
Hmmm…
Jo, så skulle det kunna fungera. Sedan:
– Ungar. Kan ni komma hit en liten stund? Jag behöver lite hjälp. Det tar bara några minuter.
Total tystnad. Kanske ett automatiskt ”vänta” ut i luften och sedan ingenting.
– Hallå, kan nån komma? Jag behöver lite bärhjälp.
I bästa fall uppenbarar sig en motvillig tonåring i dörröppningen.
– Vad är det nu som ska flyttas? Måste du göra det nu?
– Japp, det är bara den här bokhyllan som ska flyttas till den väggen och soffan som ska flyttas dit. Det går snabbt. Jag ska bara se hur det blir. Kanske ska vi sätta fåtöljen i det hörnet istället?
Djupa suckar.
– Bestäm dig. Jag måste sticka sen.
Sedan brukar det bli effektiv omflyttning där det gäller att veta vart möblerna ska. Utrymmet för tänketid under minuterna bärhjälpen pågår är minimal.
Tre steg tillbaka och dags att beskåda verket.
– Men det blev ju riktigt bra. Tycker du inte?
– Visst, kan jag gå nu?
Jag kanske tar tillbaka det där med att det alltid går att återgå till ursprunget. När prylarna väl är på plats, är bärhjälpen borta. Så då är det bara att vänja sig vid nyordningen och hoppas att det faktiskt blev bättre.
Gå till toppen