Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Barnen skrev sin egen sagobok

”Det var en gång en pojke som hette Gustav”. Så inleddes sagan som barnen själva hittade på i Löddeköpinge bibliotek under måndagen.

Höstlovet började med en sagoberättelse. Nio barn i åldrarna 7–12 år kom till biblioteket och tillsammans skrev de sagan om ”Pojken Gustav”. En rolig höstlovsaktivitet tyckte Wilmer Egard.
– Det är roligt men ganska svårt, sade han.
Författaren Kajsa Gordan och illustratören Mia Maria Güettler hade åkt hela vägen från Stockholm för att ta emot barnen på Löddeköpinge bibliotek.
När alla var samlade i en ring i ett av bibliotekets hörn inleddes historien.
– Vad ska sagan handla om då? frågade Kajsa Gordan.
– Om en pojke som heter Gustav, svarade ett av barnen.
En i taget bidrog alla med något till berättelsen. Pojken Gustav hade brunt hår och en röd mössa med blå tofs. Han hade ett problem, han gjorde en massa fel. När han skulle baka tog han salt istället för socker. Och när han skulle säga att någon var fin sa han att personen var ful istället.
– Vad hände sen då? frågade Kajsa Gordan.
– När han skulle hälla mjölk i glaset hällde han det på golvet istället, svarade Wilmer Egard.
När sagan var klar gick alla upp på övervåningen för att rita bilder till den. Barnen fick varsin mening att måla en bild till. Wilmer Egard fick uppdraget att måla en bild på när solskenet träffade pojken Gustav. Han ritade ett illgult starkt ljus från himlen som lyste upp en liten figur som föreställde Gustav.
Li Åkerman målade en bild till när turen hade vänt för Gustav.
– Man visste inte hur sagan skulle bli. Den kunde bli som ”wow, den här är fantastisk”. Och det tycker jag att den blev, sade Li Åkerman.
Gå till toppen