Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hockeyn måste låna av Riksidrottsförbundet

Svenska ishockeyförbundet tvingas låna pengar av Riksidrottsförbundet för att klara av sina betalningar efter att ha gått med 25 miljoner kronor i förlust på de två senaste VM-arrangemangen.

Dessutom ska det om två veckor beslutas om en sparplan. Hockeyförbundet har 37 miljoner kronor i eget kapital, men de pengarna är låsta i värdepapper och kan inte användas.
Därför lånar förbundet pengar av RF för att betala sina löpande utgifter, skriver Aftonbladet.
Det är ovanligt att RF lånar ut pengar till idrottsförbund, men ordföranden Karin Mattsson Weijber säger till tidningen att det skedde när Friidrottsförbundet gick back på VM-arrangemanget 1995.
Hockeyförbundet måste spara pengar i verksamheten och ska presentera ett åtgärdsprogram som alla distriktsordföranden ska besluta om den 15 november. Peter Langley, Svenska ishockeyförbundets administrativa chef, vill inte berätta om vad som finns i förslaget till åtgärdsplan, men han säger att alla verksamheter inom förbundet kommer att beröras.
– Alla måste dra sitt strå till stacken, vi löser det inte annars. Men vi monterar inte ner landslagsverksamheten, säger han.
Sverige har om två månader ytterligare ett VM-arrangemang på hemma-plan, junior-VM i Malmö. Langley säger att det inte finns någon oro för ett ekonomiskt bakslag eftersom förbundet samarrangerar med Malmö stad och Malmö arena.
– Där är vi väldigt övertygande om att få ett plus, säger han.
Gå till toppen