Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bastionen ockuperas

Potato Potato arrangerar en två veckor lång festival i november som ett inlägg i debatten om lokalbristen för det fria teaterlivet i Malmö.
Bastionen fylls av föreställningar, samtal och fest.

Festivalen ”Potato Potato ockuperar Bastionen” inleds den 5 november med scenkonstkollektivets nya föreställning ”Xoxy”. Därefter blir det bland annat workshops, föreläsning, firande av konstnären Frida Kahlo och gästspel.
– Det förs en diskussion i Malmö om lokalbristen för det fria konstlivet och vi ville göra den här festivalen som ett inlägg i debatten. Vi vill visa hur många som finns i stan och som är redo att spela för en publik bara det finns en scen. Vi har också bjudit in gästande grupper som är intresserade av att spela i Malmö. Det finns ingen självklar plats som kan ta emot gästspel, säger Freja Hallberg, teaterchef på Potato Potato.
”Xoxy” tar avstamp i sex- och samlevnadsundervisningen i skolans nya läroplan. I våras gjorde Potato Potato en föreställning för vuxna som arbetar med unga om hur man kommunicerar om sex.
– ”Xoxy” är mer porr för tonåringar. Det är liksom en vidgad syn på sex och sexuella fantasier som vi försöker dela med oss av till tonåringar, så det är begränsad pedagogik och mycket lite anatomi och mer sexdrömmar, hångel och fantasier.
Festivalen avslutas med ett kulturpolitiskt samtal under rubriken ”Om den fria konsten och/eller institutionen” med Monica Wilderoth, som nyligen lämnade tjänsten som teaterchef på Borås stadsteater, regissören Suzanne Osten och Potato Potato.
Gå till toppen