Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Digitalt & teknik

Ladda ner vår nya trafikapp

Följ Sydsvenskans trafik- och polisnyheter i en nysläppt app.

Vad ska läsarna med en app om trafiken till?
– Mobilen är alltid med dig i trafiken, oavsett om du kör bil eller åker kollektivt (men använd den inte när du kör!). Därför ville vi samla trafikbevakningen på ett lättöverskådligt sätt i mobilen. Du kan läsa om olyckor och trafikstörningar och du får pushmeddelanden när det händer något extra stort. Förhoppningsvis kan du planera din resväg smartare och slipper fastna i köer.
Tror du att appen kan förbättra Sydsvenskans bevakning?
– En viktig funktion i appen är möjligheten att skicka in tips. Om du blir vittne till något så kan du hjälpa dina medtrafikanter genom att tipsa direkt i appen. Men först ska du så klart larma 112 och se om du kan hjälpa till.
Den som inte vill eller kan ladda ner en app – går han eller hon miste om en massa nyheter nu?
– Inte alls, precis samma direktrapportering finns på Sydsvenskan.se. Och stora händelser skriver vi så klart om i papperstidningen också.
Kommer det hända mer inom mobilt framöver på Sydsvenskan?
– Det här är första versionen av Trafikläget och vi kommer att vidareutveckla den. Så jag vill gärna ha in synpunkter om vad som kan förbättras. Samtidigt jobbar vi på en helt ny mobilsajt och nyhetsapp.
Gå till toppen