Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fair Play satsar på revansch

I dag drar elitserien i tennis igång för Fair Plays damer. Växjö väntar på hemmaplan.

Fair Play har behållit samtliga spelare från förra året. Då föll man i finalen mot Helsingborg, ett lag med Johanna Larsson och Sofia Arvidsson, som är favorittippat även i år.
– Vi känner oss väldigt redo. Vi har tränat så pass mycket och tjejerna har umgåtts och tränat tillsammans ett tag. Det känns som att stämningen är på topp och tjejerna har en bra sammanhållning, säger lagledaren Kasia Jakowlew.
Trots att Helsingborg fortfarande har sina bästa spelare kvar, hoppas Kasia Jakowlew att andraplatsen från förra året ska göra att Malmölaget taggar till.
– Vi är väldigt sugna på att ta revansch. Vi siktar definitivt på guld och hoppas på att de här revanschsugna damerna ska leverera när det gäller, säger hon.
– Ingen press, svarar spelaren Cornelia Lister och Kasia Jakowlew skrattar.
25-åriga Cornelia Lister gör sin andra elitserie för Fair Play, rutinerade Mervana Jugic-Salkic sin tredje.
– Jag har varit väldigt ivrig att november skulle börja. Jag har spelat singelmatcher hela året, men när november väl kommer och det är i lag man spelar, det är verkligen något helt annat, säger Mervana Jugic-Salkic.
Hon hoppas att laget ska stå överst på pallen den här gången.
– Vårt mål är alltid guld. Tjejerna är verkligen redo för det här och vi har förberett oss nästan hela året. Vårt mål är att vinna match efter match och sen får vi se hur det slutar.
För henne kan Fair Play lika gärna vinna mot de tidigare mästarna.
– På pappret är Helsingborg starkare, men vi har inget att förlora utan vi bara kör. Vi är redo till 100 procent och vi ska spela vår tennis, försöka överraska dem och vinna.

Fair Plays damtrupp 2013

Mervana Jugic-Salkic.
Sandra Roma.
Cornelia Lister.
Brenda Njuki.
Mathilda Malm.
Karen Barbat.
Diana Eriksson.
Gå till toppen