Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kunderna fixade festen

För den oinvigda ser det ut som en helt vanlig mataffär. Men Torgboden i Falsterbo är mycket mer än så. Bybornas viktigaste mötesplats engagerar och i går ställde de till med fest för att fira sin butik.

Reaktionerna var starka när ägaren till Ica näras butik, Torgboden i Falsterbo, tidigare i år meddelade att han tänkte sälja. Många hoppades att någon annan skulle vilja ta över.
– Är man lite yngre och energisk är Torgboden en bra start, sa butiksägare Christer Malmgren till Sydsvenskan då.
Sju månader senare har Fredrik Göransson tagit sig an uppgiften. Han jobbade sin första dag i fredags och i går ställde Torgbodens kunder till med fest för att fira sin butik.
– Det är ju helt sanslöst! Jag tror aldrig att det har hänt i Icas historia – kunder som ordnar fest för butiken!
Fredrik Göransson lämnade sin tjänst som butikschef på Ica Maxi i Trelleborg för sitt drömjobb – att ha en egen butik. Han vet exakt vad han vill göra med Torgboden.
– Precis det som jag gör nu – lyssna på vad kunderna vill ha!
Och den nye butikschefen vet exakt vad kunderna vill ha, eftersom han har dukat upp kaffe, pepparkakor och en ”tyck till-låda” i butikens entré.
De vill ha kvar sin delikatessdisk, ha färskt bröd alla dagar i veckan och bättre öppettider på söndagar.
– Och det är precis så jag också har tänkt. Det finns en stor potential i den här butiken, sade Fredrik Göransson, innan han återgick till den sista diskningen för dagen.
När han var klar skulle han bege sig ner till Skoltorget och fira sin butik tillsammans med 144 av sina kunder.
Gå till toppen