Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

”Mat i munnen” vann bloggpris

Olle Enqvist, fotograf på Sydsvenskans webb-tv program Mat i munnen, som tillsammans med Björn Gadd och Tereza Franzén har vunnit matbloggspriset i kategorin bästa videoinnehåll under Mitt kök-mässan i Stockholm.

Olle Enqvist, Björn Gadd och Tereza Franzén.Bild: Foto: Mat i munnen
Hur filmar man mat?
– Det handlar mycket om personligheten bakom maten. Vi fokuserar på programledaren Björn och hans personlighet men även produktionen av maten. Det går att regissera mat bättre än människor när man filmar. Om man till exempel lägger upp mat för att filma den kan man hålla på och pilla hur mycket som helst.
Varför tror du att ni vann priset?
– Jag tror att vi har hittat en ny ”take” på själva matvideobloggandet. Det är grönt, lokalt, känns fräscht och Björn har en fantastisk närvaro. Det var väldigt många bra matbloggar som använder sig av video som var med och tävlade och vi blev glatt överraskade när vi vann.
Hur tar ni fram teman till programmen?
– Vi försöker hålla det lokalt och ha med någon matprofil eller kock med passion för mat. Vi försöker också köra säsongsenligt och göra saker som tittarna kan ha användning för och göra hemma. Det är spännande att göra sådant som folk inte känner till.
Hur har tittarresponsen sett ut?
– Den har varit jättebra och har konstant ökat. Det var många nyfikna som hörde av sig i början och sedan har det har spridit sig. Idag fick vi en kommentar på Instagram från en tittare i Jönköping som sa grattis. Det är jättekul att de har hittat programmet.
Gå till toppen