Malmö

Olycka ledde till husbåtsboom

Intresset för att förtöja sin husbåt i Malmö har inte sjunkit efter husbåtshaveriet i Västra hamnen. Tvärtom. 
– Det har varit ett jäkla tryck, säger Thomas Ohlsson på gatukontorets upplåtelseenhet, till Skånskan.se.

Den 31 augusti kantrade en husbåt i Västra hamnen. Nu råder det husbåtsboom i Malmö.Bild: Arkivfoto: Hussein El-Alawi
Han har 35 intresseanmälningar i datorn men ingen plats att hänvisa husbåtsägarna till. I Västra hamnen blir det inte fler platser.
– Vi har ingen avsikt att ha fler än de tre nuvarande platserna, det blir väldigt trångt. Däremot kan vi stötta på andra ställen, säger Thomas Ohlsson till Skånskan.se.
Enligt Sebastian Idzaksson, hamnkapten i Västra hamnen, har många fått upp ögonen för att placera sin husbåt i området, trots att en husbåt kantrade den 31 augusti.
– Det är folk som redan har husbåtar som vill flytta dem hit som hört av sig. En har redan lämnat mått och kommer hit i nästa vecka, säger Sebastian Idzaksson.
I en utredning som kommunen gjorde för ett antal år sedan pekades ett antal lämpliga ställen för husbåtsförtöjning ut. Där är just Västra hamnen med på listan över uteslutna platser.

Husbåtsplatser i Malmö

Här går det bra att förtöja husbåt:
Klagshamns hamn, Limhamns hamn, norr och söder om Övägen, söder om Scaniabron, i Citadellshamnen och Suellshamnen, i Östra hamnkanalen, Inre hamnen, Södra varvsbassängen, Ångbåtsbron och i Industrihamnen
Uteslutna platser:
Barnviken, Lagunen, norra delen av Västra hamnen, Yttre hamnen och kanalerna runt Gamla staden.
Läs alla artiklar om: Husbåten som välte
Gå till toppen