Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Margot Wallström talar på Nordiskt forum

Det jämställdhetspolitiska läget behöver debatteras och ”det är dags för action”. Det tycker arrangörerna bakom Nordiskt forum. Malmö står värd när Nordens största feministiska konferens går av stapeln nästa år.

Politiker, aktivister, artister, representanter ur näringslivet och 15 000 författare – alla samlas de på Nordiskt forum i Malmö i juni nästa år.
– Det är dags för action. När kvinnors rättigheter ifrågasätts, när det vi kämpat för trivialiseras, när löneskillnaderna kvarstår, när mäns våld mot kvinnor inte går mot sitt slut, då måste vi agera, säger Gertrud Åström, ordförande i Sveriges Kvinnolobby i ett pressmeddelande.
Inför konferensen kommer ett stort område att byggas upp runt Malmömässan och Malmö arena.
Dagarnas program grundar sig i FN:s kvinnokonvention och den handlingsplan som togs fram under kvinnokonferensen i Peking 1995. Målet med konferensen är att debattera, utbilda och samtala, men framförallt att formulera nya krav och strategier att lämna till de nordiska regeringarna.
Bland konferensens talare finns namn som Margot Wallström, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och journalisten Alexandra Pascalidou.
– Trycket och behovet att diskutera frågorna är stort. I Sverige ligger mötet dessutom mitt i valrörelsen, säger konferensgeneral Caroline Matsson i pressmeddelandet.
Gå till toppen